cpt. Cook
 

Květákový paprikáš

Mozeček z brokolice

Pařížský zapečený květák

Pečený karfiol s parmazánem

Pečený květák s prosciuttem a taleggiem

Plněný květák

Pomerančovo-zázvorová brokolice

Prokolice po italsku

Sabji kofta
(Zeleninnové kuličky s omáčkou)

Smažené květákové noky

Smažený květák v sýrovém těstíčku

Smažený květák ve vinném těstíčku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vařený květák s vinnou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 menší květáky, sůl, zelená petrželka,

Omáčka: 4  žloutky, 3 lžíce moučkového cukru, 1/2 sklenka bílého vína, 1/4  citrónu

zkopírováno z http://www.tacos.cz Dobře očištěné květákové růžice vložíme do vroucí osolené vody a vaříme podle velikosti 20 - 30 minut.

www.tacos.cz Mezitím si připravíme vinnou omáčku: žloutky smícháme s cukrem, přidáme citrónovou kůru a přiléváme víno, za stálého šlehání metlou. Hrnek s vinnou pěnou postavíme do vodní lázně a šleháme stále, až pěna zhoustne, ale nesmí přijít do varu. Nakonec vybereme citrónovou kůru a pěnu podle chuti okyselíme citrónovou šťávou.

www.tacos.cz Uvařený květák rozdělíme na porce, zdobíme petrželkou a zvlášť v omáčníku podáváme omáčku.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1841x    verze pro tisk

Zadělávaný květák

Zapékaná prokolice

Zapékaný květák s bramborem

Zapékaný květák se sýrem