cpt. Cook
 

Květákový paprikáš

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Linguine s grilovaným květákem a burratou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  květák (středně velký), 20 dkg žampiónů, 40 dkg linguine, 2  italské sýry burrata, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžíce dobromysli, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Odstraňte listy z květáku a rozdělte ho na růžičky. Zahřejte velký hrnec osolené vody, vložte do ní růžičky a povařte 10 minut. Sceďte je pomocí děrované lžíce, ale vodu nevylévejte. Růžičky odložte do misky a vodu ponechte v hrnci.

www.tacos.cz Žampiony oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Česnek oloupejte, odstraňte klíček a nasekejte najemno. V pánvi zahřejte olivový olej s česnekem a restujte na něm žampiony 5 minut.

www.tacos.cz Vodu z vaření květáku opět přiveďte k varu a uvařte v ní těstoviny podle návodu. Mezitím v pánvi opečte růžičky květáku se sušeným oreganem dozlatova. Osolte a opepřete. Těstoviny sceďte, nalijte 1 naběračku vývaru do pánve se zeleninou a přidejte těstoviny. Dobře promíchejte, dochuťte solí a pepřem a ihned podávejte s polovinou burraty na porci. Pokud máte malé burraty, můžete podávat jednu nebo půl na osobu. Máte-li jen velmi velké, neváhejte je rozdělit na poloviny nebo čtvrtky.

vloženo 22.07.2025    zobrazeno 2x    verze pro tisk

Mozeček z brokolice

Pařížský zapečený květák

Pečený karfiol s parmazánem

Pečený květák s prosciuttem a taleggiem

Plněný květák

Pomerančovo-zázvorová brokolice

Prokolice po italsku

Sabji kofta
(Zeleninnové kuličky s omáčkou)

Smažené květákové noky

Smažený květák v sýrovém těstíčku

Smažený květák ve vinném těstíčku

Vařený květák s vinnou omáčkou

Zadělávaný květák

Zapékaná prokolice

Zapékaný květák s bramborem

Zapékaný květák se sýrem