cpt. Cook
 

Květákový paprikáš

Mozeček z brokolice

Pařížský zapečený květák

Pečený karfiol s parmazánem

Pečený květák s prosciuttem a taleggiem

Plněný květák

Pomerančovo-zázvorová brokolice

Prokolice po italsku

Sabji kofta
(Zeleninnové kuličky s omáčkou)

Smažené květákové noky

Smažený květák v sýrovém těstíčku

Smažený květák ve vinném těstíčku

Vařený květák s vinnou omáčkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zadělávaný květák

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 středně velký květák, 1/2 lžíce rostlinného tuku nebo olej, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 šálek polotučného mléka, sůl, mletý pepř, kousek bujónu (masox), muškátový květ
zkopírováno z http://www.tacos.cz Důkladně očištěný květák rozebereme na růžičky, dáme do vařící osolené vody a vaříme téměř doměkka. Mezitím z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem nebo vývarem z květáku, dobře rozšleháme a s kouskem masoxu uvaříme. Růžičky květáku vložíme do omáčky, podle chuti přisolíme, opepříme, můžeme zakápnout sójovou omáčkou a prohřejeme. Na talířích posypeme jednotlivé porce jemně usekanou zelenou petrželkou. Podáváme s dušenou rýží.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3474x    verze pro tisk

Zapékaná prokolice

Zapékaný květák s bramborem

Zapékaný květák se sýrem