cpt. Cook
 

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Květákový paprikáš

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 větší květák, 1/2 malá cibule, 1/2 červená nebo zelená paprika, 3 lžíce oleje, 2 lžíce mleté papriky, 1.2 dl sherry, 1.2 dl vody, 12 dkg žampiónů, 2.4 dl kysané smetany, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velké pánvi nebo hrnci osmahneme na oleji nadrobno nasekanou cibulku a papriku nakrájenou na drobné kostky. Přidáme sladkou červenou papriku, sherry a vodu. Vaříme na největším plameni asi minutu, přidáme žampióny nakrájené na plátky a trochu soli. Plamen zmírníme na střední, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut. Mezitím si rozdělíme květák na růžičky. Přidáme je do směsi, zamícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 10 minut, nebo až je květák hotový (ne rozvařený). Přidáme kysanou smetanu, dochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme a chvilku povaříme - až je vše teplé.

www.tacos.cz Příloha: hlávkový salát

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2305x    verze pro tisk

Mozeček z brokolice

Pařížský zapečený květák

Pečený karfiol s parmazánem

Pečený květák s prosciuttem a taleggiem

Plněný květák

Pomerančovo-zázvorová brokolice

Prokolice po italsku

Sabji kofta
(Zeleninnové kuličky s omáčkou)

Smažené květákové noky

Smažený květák v sýrovém těstíčku

Smažený květák ve vinném těstíčku

Vařený květák s vinnou omáčkou

Zadělávaný květák

Zapékaná prokolice

Zapékaný květák s bramborem

Zapékaný květák se sýrem