cpt. Cook
 

Květákové krokety

Květákové krokety s houbami

Květákové placičky

Květákové placičky

Květákové placičky

Květákové placičky se sýrem

Květákové ragú

Květákové rizolety smažené

Květákové smaženky

Květákové smaženky

Květákové smaženky s houbami

Květákový mozeček

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Květákový nákyp s brokolicí a rajčaty

Květákový nákyp s rajčaty

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Květákový paprikáš

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 větší květák, 1/2 malá cibule, 1/2 červená nebo zelená paprika, 3 lžíce oleje, 2 lžíce mleté papriky, 1.2 dl sherry, 1.2 dl vody, 12 dkg žampiónů, 2.4 dl kysané smetany, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velké pánvi nebo hrnci osmahneme na oleji nadrobno nasekanou cibulku a papriku nakrájenou na drobné kostky. Přidáme sladkou červenou papriku, sherry a vodu. Vaříme na největším plameni asi minutu, přidáme žampióny nakrájené na plátky a trochu soli. Plamen zmírníme na střední, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut. Mezitím si rozdělíme květák na růžičky. Přidáme je do směsi, zamícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 10 minut, nebo až je květák hotový (ne rozvařený). Přidáme kysanou smetanu, dochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme a chvilku povaříme - až je vše teplé.

www.tacos.cz Příloha: hlávkový salát

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1728x    verze pro tisk

Mozeček z brokolice

Pařížský zapečený květák