cpt. Cook
 

Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka bez jíšky

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rajská italská omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 lžíce olivového oleje, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 menšího celeru, 1/2  karotka, 150 dkg rajčat, 3 dl vývaru, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 1/2 sklenka bílého vína, 2 lžíce bazalky (nebo čtvrtinu suché bazalky), 1/2 lžíce rajčatového protlaku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na oleji zpěníme cibulku, česnek, nakrájenou zeleninu a podlijeme vývarem. Vložíme nakrájená rajčata a dusíme asi 20 minut. Přidáme koření, víno, drobně nakrájenou bazalku a krátce povaříme. Je to základní italská omáčka k těstovinám. Je-li málo hustá, přidáme lžíci rajčatového protlaku.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2700x    verze pro tisk

Rajská omáčka s jablky na roštěnky

Rajská s klobásem

Sacivi

Salsa española

Smetanová citrónová omáčka

Smetanová houbová omáčka

Smetanová koprová omáčka

Smetanová křenová omáčka

Smetanová okurková omáčka

Smetanová omáčka

Smetanová žampiónová omáčka

Sterilovaná orientální tykev

Sugo bolognese
(Boloňské ragú)

Sýrová kořeněná omáčka

Sýrová omáčka

Šťovíková omáčka

Šunková omáčka