cpt. Cook
 

Mléčná papriková omáčka

Okurková omáčka

Omáčka Aurora

Omáčka chilli

Omáčka k masu s bylinkami

Omáčka Mornay

Omáčka Mornay

Omáčka z bezového květu

Omáčka z čerstvých rajčat
(Salsa di pomodoro fresco)

Omáčka z červené řepy

Oříšková omáčka k rybě

Pardubická houbová omáčka

Pažitková omáčka

Pažitková omáčka

Pikantní cibulová omáčka

Polská omáčka

Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka bez jíšky

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rajská italská omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 lžíce olivového oleje, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 menšího celeru, 1/2  karotka, 150 dkg rajčat, 3 dl vývaru, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 1/2 sklenka bílého vína, 2 lžíce bazalky (nebo čtvrtinu suché bazalky), 1/2 lžíce rajčatového protlaku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na oleji zpěníme cibulku, česnek, nakrájenou zeleninu a podlijeme vývarem. Vložíme nakrájená rajčata a dusíme asi 20 minut. Přidáme koření, víno, drobně nakrájenou bazalku a krátce povaříme. Je to základní italská omáčka k těstovinám. Je-li málo hustá, přidáme lžíci rajčatového protlaku.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2250x    verze pro tisk