cpt. Cook
 

Rajská omáčka s jablky na roštěnky

Rajská s klobásem

Sacivi

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Smetanová citrónová omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 dkg másla nebo rostlinného tuku, 3 dkg hladké mouky, 1/4 l vývaru, 1/4 l smetany, 1/2  citrón, sůl,  trochu moučkového cukru, 2  žloutky, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku a postupně ji zředíme hovězím vývarem a částí smetany (část ponecháme na žloutky). Přidáme menší kousek tence skrojené citrónové kůry, sůl, cukr a omáčku dobře provaříme. Do hotové po částech přidáváme šťávu z citrónu a nakonec v troše studené smetany rozšlehané žloutky. Omáčku už jen prohřejeme, ale nevaříme. Hodí se na všechna vařená masa a zeleniny.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2932x    verze pro tisk

Smetanová houbová omáčka

Smetanová koprová omáčka

Smetanová křenová omáčka

Smetanová okurková omáčka

Smetanová omáčka

Smetanová žampiónová omáčka

Sterilovaná orientální tykev

Sugo bolognese
(Boloňské ragú)

Sýrová kořeněná omáčka

Sýrová omáčka

Šťovíková omáčka

Šunková omáčka

Švestková omáčka

Teplá bylinková omáčka k masu, vejcím

Vaječná omáčka

Vaječná omáčka