cpt. Cook
 

Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka bez jíšky

Rajská italská omáčka

Rajská omáčka s jablky na roštěnky

Rajská s klobásem

Sacivi

Salsa española

Smetanová citrónová omáčka

Smetanová houbová omáčka

Smetanová koprová omáčka

Smetanová křenová omáčka

Smetanová okurková omáčka

Smetanová omáčka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Smetanová žampiónová omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 menší cibule, 4 dkg másla nebo rostlinného tuku, 3 dkg hladké mouky, 36 l vody, 12 dkg žampiónů (čerstvé, menší), 1/4  citrónu, sůl, mletý pepř, 1/8 l smetany, zelená petrželka, 2  žloutky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, zaprášíme ji moukou, za stálého šlehání zředíme studenou vodou a povaříme. Očištěné, na kousky pokrájené menší žampióny (jsou-li velké, krájíme je na plátky) dáme do hrnku, zakapeme je citrónem, osolíme a opepříme. Podlijeme je trochou vody a v zakryté nádobě asi 10 minut podusíme. Přidáme je do omáčky, kterou dosolíme, povaříme a nakonec přidáme smetanu, ve které rozšleháme žloutky a rozsekanou petrželku. Omáčku už jen prohřejeme. Je výborná na vařenou drůbež, ryby, na pečené kotlety, řízky atd.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 10230x    verze pro tisk

Sterilovaná orientální tykev

Sugo bolognese
(Boloňské ragú)

Sýrová kořeněná omáčka

Sýrová omáčka

Šťovíková omáčka

Šunková omáčka