cpt. Cook
 

Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka bez jíšky

Rajská italská omáčka

Rajská omáčka s jablky na roštěnky

Rajská s klobásem

Sacivi

Salsa española

Smetanová citrónová omáčka

Smetanová houbová omáčka

Smetanová koprová omáčka

Smetanová křenová omáčka

Smetanová okurková omáčka

Smetanová omáčka

Smetanová žampiónová omáčka

Sterilovaná orientální tykev

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sugo bolognese

Boloňské ragú

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.15 dl extra virgin olivového oleje, cibule, mrkev, řapíkatý celer, 60 dkg mletého hovězího masa, 40 dkg mletého vepřového masa, 20 dkg kuřecích jater, 2  klobásy toulouské, 2 dl červeného vína, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 l vlažné vody, 2 dl mléka, muškátový oříšek, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na pánvi s olivovým olejem orestujeme zeleninu nakrájenou na kostičky, přihodíme mleté maso, nejdříve hovězí a vepřové, po chvíli restování přidáme i nakrájená játra a rozdrobenou náplň toulouské klobásy. Podlijeme červeným vínem a počkáme pár minut, až se vypaří alkohol. Ve vlažné vodě rozmícháme rajčatový koncentrát (hustý protlak) a zalijeme tím masovou směs. Promícháme a necháme vařit alespoň 2 hodiny (3 - 4 hodiny jsou optimální, aby se maso pořádně vyvařilo a změklo). Na posledních 20 minut přilijeme mléko, dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a mletým pepřem.
vloženo 29.11.2009    zobrazeno 3254x    verze pro tisk

Sýrová kořeněná omáčka

Sýrová omáčka

Šťovíková omáčka

Šunková omáčka