cpt. Cook
 

Mléčná papriková omáčka

Okurková omáčka

Omáčka Aurora

Omáčka chilli

Omáčka k masu s bylinkami

Omáčka Mornay

Omáčka Mornay

Omáčka z bezového květu

Omáčka z čerstvých rajčat
(Salsa di pomodoro fresco)

Omáčka z červené řepy

Oříšková omáčka k rybě

Pardubická houbová omáčka

Pažitková omáčka

Pažitková omáčka

Pikantní cibulová omáčka

Polská omáčka

Rajčatová omáčka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rajčatová omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 lžíce rajčatového protlaku,

Bešamelová omáčka: 1.3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 malá cibule, 1/2  bobkového listu, 3 zrnka celého pepře, 1/4 l mléka, vývar, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, po částech ji zalijeme horkým mlékem a metlou rozšleháme. Je-li třeba, zředíme dále vývarem z kostí. Přidáme sůl a koření a vaříme 15 - 20 minut. Pak omáčku přecedíme. Do bešamelové omáčky přidáme rajčatový protlak. Můžeme použít bílou omáčku zalitou mlékem i omáčku smetanovou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1685x    verze pro tisk

Rajčatová omáčka bez jíšky

Rajská italská omáčka