cpt. Cook
 

Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka bez jíšky

Rajská italská omáčka

Rajská omáčka s jablky na roštěnky

Rajská s klobásem

Sacivi

Španělsko   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Salsa española

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  2/3 šálku olivového oleje, 1.15  cibule, 2  mrkve, 2 lžíce hladké mouky, 2 šálky vody, 1/2 šálku sherry nebo suchého bílého vína, 1.15 lžičky soli
zkopírováno z http://www.tacos.cz V široké pánvi rozehřejte olivový olej na vysokém plameni. Přidejte nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji restujte asi 10 minut, až začne zlátnout. Přidejte nakrájenou mrkev a mouku, dobře promíchejte a za častého míchání povařte 10 minut. Přidejte vodu, sherry a sůl, dobře promíchejte a za občasného míchání vařte ještě asi 10 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.

www.tacos.cz Odstavte z ohně a nechte vychladnout, dokud není vlažná. Obsah pánve přendejte do mixéru nebo kuchyňského robotu a zpracujte dohladka. Pokud ji nepoužijete ihned, například k albóndigas, přikryjte ji a uchovávejte v chladničce po dobu až 1 týdne.

vloženo 18.05.2023    zobrazeno 328x    verze pro tisk

Smetanová citrónová omáčka

Smetanová houbová omáčka

Smetanová koprová omáčka

Smetanová křenová omáčka

Smetanová okurková omáčka

Smetanová omáčka

Smetanová žampiónová omáčka

Sterilovaná orientální tykev

Sugo bolognese
(Boloňské ragú)

Sýrová kořeněná omáčka

Sýrová omáčka

Šťovíková omáčka

Šunková omáčka