cpt. Cook
 

Přírodní houbová pečeně

Ryzce nadivoko

Ryzce španělských dřevorubců

Schwammerl
(Houbové ragú na smetaně)

Smažené bedly s česnekem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Smažené bedly s tatarskou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg mladých bedel, hladká mouka, 2  vejce,  trochu mléka, strouhanka, sůl, tuk na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz U bedel použijeme jen nepříliš velké kloboučky, nohy, které jsou tuhé, upotřebíme do polévky nebo do smaženice či pod maso. Z mouky a vajec s trochou mléka ušleháme hustší těstíčko, trochu je přisolíme a namáčíme do něj houby, které potom ještě obalíme ve strouhance. Smažíme je ve vyšší vrstvě tuku, aby se příliš nepřepaloval. Usmažené kloboučky klademe na papírové ubrousky, aby se přebytečný tuk do nich vsákl. Bedly podáváme s tatarskou omáčkou a chlebem. Jako příloha mohou být i vařené brambory posypané zelenou petrželkou a omaštěné nepatrným množstvím tuku. Všechny houby jsou relativně těžko stravitelné, proto zvláště u starších lidí musíme být opatrní. Kdo má však zažívání v pořádku, ten si na bedlách s tatarkou určitě pochutná.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1948x    verze pro tisk

Smažené houby

Smažené hříbky

Smažené klouzky

Smažené žampióny v šunkovém těstíčku

Smažené žampióny ve vinném těstíčku

Syrovinky jako minutka

Šumavský houbový kuba

Vídeňské houbové karbanátky

Zadělávané houby

Zapečené houby s brambory

Zapečené houby s kapustou

Zapékané hříbky po italsku

Žampiónové lečo

Žampionové ravioli