cpt. Cook
 

Sýrový závitek ve švýcarském těstíčku

Švýcarská fondue

Švýcarské ražniči

Tvrdý sýr v marinádě

Vaječná praženice s chlebem a sýrem

Vaječné krokety

Vaječné krokety se šunkou

Vaječný paprikáš

Vejce míchaná

Vejce nastavená

Vejce plněná

Španělsko - Andalusie   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Vejce po andalusku

Huevos estilo Andalucía

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  3 lžíce extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 3  brambory, 1/2 červené kapie, 1/2 zelené kapie, 4  rajčata, sůl, 3 stroužky česneku, mletý pepř nebo paprikové vločky, kmín, 4  vejce, 2 lžíce zelené petrželky nebo koriandru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme olivový olej, přidáme nahrubo nasekanou cibuli a na zhruba půldruhacentimetrové kostičky nakrájené oloupané brambory. Na středním plameni za pravidelného míchání osmahneme, až jsou brambory měkké a začínají zlátnout. Přidáme na čtverečky nakrájenou papriku a pokračujeme asi 5 minut. Rajčata nakrájíme na kostky a přihodíme na pánev, zlehka osolíme a během pár minut jednou, dvakrát zlehka promícháme, rajčata mají jen změknout, ne vytvořit omáčku. Vmícháme nasekaný česnek, paprikové vločky nebo čerstvě mletý pepř, špetku kmínu a dosolíme podle chuti. Vytvoříme ve směsi důlky, do kterých rozklepneme vajíčka. Zakryjeme pokličkou a necháme na mírném plameni dojít, bílek musí ztuhnout, žloutek zůstat řídký. Podáváme posypané sekanou petrželkou nebo koriandrovými lístky. Navíc můžeme při servírování přidat plátek či dva sušené šunky, případně hned při smažení brambor přimíchat kolečka choriza (a v tom případě pak slít přebytečný tuk).
vloženo 12.08.2014    zobrazeno 1147x    verze pro tisk

Vejce s jemnou bylinkovou omáčkou

Vejce s petrželovým krémem

Vejce sázená

Vejce se šunkou a sýrem v kelímcích

Vejce srbská

Vejce tikka masala

Vejce vařená

Vejce z Perche, piperáda s chorizem
(Œuf fermier du Perche coulant, piperade au chorizo bellota)