cpt. Cook
 

Vaječné krokety

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vaječné krokety se šunkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce polohrubé mouky, 1/2 šálek mléka, sůl, 2  vejce, 2  vejce (vařená na tvrdo), 10 dkg šunky nebo vařeného uzeného masa, strouhanka (dle potřeby), olej na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a povaříme na hustou kaši. Necháme ji zpola vychladnout, přimícháme žloutky, sůl, petrželku a dobře vymícháme. Naposled přimícháme usekanou šunku, vařená, drobně pokrájená vejce, a je-li třeba, zahustíme vláčnou strouhankou. Utvoříme váleček o průměru 5 cm, trochu jej zploštíme a necháme směs zcela vychladnout. Před smažením nakrájíme dílky asi 3 cm široké, okraje zaoblíme a obalíme v rozšlehaných bílcích a strouhance. Smažíme krátce, protože všechny přísady jsou předvařeny. Hotové krokety necháme okapat na papírových ubrouscích. Podáváme je na listech hlávkového salátu pokapaných osolenou citrónovou šťávou. Podáváme k nim tatarskou omáčku a bílé pečivo.

www.tacos.cz Obměna: Vynecháme listy salátu a podáme ke kroketám přírodní rajčatovou omáčku se šlehanou smetanou a toasty.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1363x    verze pro tisk

Vaječný paprikáš

Vejce míchaná

Vejce nastavená

Vejce plněná

Vejce po andalusku
(Huevos estilo Andalucía)

Vejce s jemnou bylinkovou omáčkou

Vejce s petrželovým krémem

Vejce sázená

Vejce se šunkou a sýrem v kelímcích

Vejce srbská

Vejce vařená

Vejce zapečená se sýrem

Vejce zapékaná v žemlích

Vejce ztracená

Zapečená vejce s cibulí

Ztracená vejce s bešamelovou omáčkou