cpt. Cook
 

Vařené uzené maso

Vařené vepřové koleno s kyselým zelím

Vepřová jambalaya

Vepřová kotleta po japonsku

Vepřová kotlety na petrželce

Vepřová kýta na kmíně

Vepřová kýta po lovecku

Vepřová kýta s rybízem

Vepřová panenka a špenátové ravioli

Vepřová panenka Parmentier

Vepřová pečeně debrecínská

Vepřová pečeně na česneku

Vepřová pečeně na smetaně

Vepřová pečeně panenská

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřová pečeně s kdoulemi a perníkem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1.2 kg vepřové pečeně, 60 dkg brambor bio s tenkou slupkou, 1.15  kdoule, 1/2  cibule, 3 plátky perníku, 6 snítek tymiánu, 3 lžíce olivového oleje, 3 dkg másla, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kdoule povařte 15 minut ve větším množství vroucí vody. Osušte je, rozkrojte na čtvrtky, oloupejte, odstraňte jádřinec a semínka a nakrájejte na 1 cm velké kousky. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Perníkové plátky nakrájejte nahrubo. Opláchněte tymiánové lístky a odrhněte je. Brambory dobře kartáčkem omyjte.

www.tacos.cz Vyjměte pečeni z chladničky. Připravte nádivku. Na pánvi rozpusťte polovinu másla, přidejte nakrájenou cibuli a 5 minut ji smažte. Přidejte na kostičky nakrájené kdoule a polovinu tymiánu. Osolte, opepřete a restujte 10 minut. Přidejte kousky perníku a dobře promíchejte. Velkým nožem vyřízněte uprostřed pečeně otvor a lžící jej zvětšete. Otvor naplňte nádivkou a maso dobře svažte.

www.tacos.cz Předehřejte troubu na 200 °C. Na pánvi rozpusťte zbývající máslo a roládu ze všech stran 5 minut opékejte. Pečeni vložte do pekáče, přidejte kolem ní brambory, zbylou nádivku a tymián. Osolte a opepřete. Brambory pokapejte olivovým olejem. Snižte teplotu trouby na 150 °C a vložte pokrm do trouby na 45 minut, přičemž každých 15 minut pečeni podlévejte trochou vody nebo šťávy.

www.tacos.cz Příloha: cider

vloženo 18.01.2022    zobrazeno 98x    verze pro tisk

Vepřová pečeně s kmínovou kůrkou

Vepřová pečeně s omáčkou Robert

Vepřová pečeně s paprikou

Vepřová pečeně s rozmarýnem

Vepřová pečeně se skořicí