cpt. Cook
 

Valtický řízek

Vařené uzené maso

Vařené vepřové koleno s kyselým zelím

Vepřová jambalaya

Vepřová kotleta po japonsku

Vepřová kotlety na petrželce

Vepřová kýta na kmíně

Vepřová kýta po lovecku

Vepřová kýta s rybízem

Vepřová líčka, chorizo a kaštany

Vepřová panenka a špenátové ravioli

Vepřová panenka Parmentier

Vepřová pečeně debrecínská

Vepřová pečeně na česneku

Vepřová pečeně na smetaně

Vepřová pečeně panenská

Vepřová pečeně s kdoulemi a perníkem

Vepřová pečeně s kmínovou kůrkou

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřová pečeně s omáčkou Robert

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg vepřové kýty, 3 dkg másla, 2 lžíce rostlinného oleje, 4  cibule, sůl, 1/2 l bílého vína,

omáčka Robert: 1/4 l vývaru, tymián, bobkový list, 3  hřebíčky, 1/2 rovná lžíce hladké mouky, 10 g másla, 2 lžíce hořčice, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz Celý kus masa opečeme na oleji ze všech stran, potom k masu přidáme drobně pokrájenou cibuli, kterou necháme zrůžovět a vše podlijeme bílým vínem a vývarem. Přidáme bobkový list, pepř, tymián, sůl a necháme asi hodinu mírně dusit. Kdyby se voda vyvařovala příliš rychle, přilejeme další. Když je maso měkké, smícháme máslo s moukou a zavaříme je do šťávy. Před podáváním zamícháme do omáčky ještě hořčici.

www.tacos.cz Recept na omáčku Robert je vpravdě pohádkový. Už v sedmnáctém století se o omáčce 'sauce Robert' zmiňuje Charles Perrault, autor mnoha francouzských pohádek.

www.tacos.cz Příloha: bílá veka a vařený květák

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4414x    verze pro tisk

Vepřová pečeně s paprikou