cpt. Cook
 

Vepřový závitek s celerem

Vepřový závitek s míchanou zeleninou

Vepřový závitek s pórkem

Vizovický vepřový řízek

Záhorácký závitek

Zapečená kotleta

Zapečená kotleta se sýrem

Zapečené brambory

Zapečené uzené po horňácku

Zapečené vepřové

Zapečené vepřové kotlety na tykvi a bramborách

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zapékané medailónky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg vepřové kýty, 215 dkg žampiónů, 2 lžičky rajčatového protlaku, 2 lžíce rostlinného oleje, 4 dkg másla, 1.3 dl smetany, sůl,

omáčka Mornay: 3  žloutky, 8 dkg másla, 1/2 lžička worcestrové omáčky, 10 dkg ementálu, 1/2  citrónu, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l mléka, sůl, mletý pepř, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz Naklepané maso opepříme, osolíme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Pak vyrovnáme do zapékací mísy. Na oleji, ve kterém jsme maso opékali, podusíme na větší kousky nakrájené žampióny, pak přidáme rajský protlak a smetanu. Po chvilce touto šťávou zalejeme medailónky v zapékací míse.

www.tacos.cz Připravíme si omáčku Mornay. Ve vodní lázni šleháme mléko, žloutky, máslo, worchester, strouhaný ementál, mouku, pepř a sůl tak dlouho, až omáčka zhoustne. Potom teprve přidáme šťávu z citrónu.

www.tacos.cz Na každý medailónek navrstvíme kupičku omáčky Mornay, mísu dáme do horké trouby a do růžova zapečeme.

www.tacos.cz Příloha: vařené brambory sypané zelenou petrželkou

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1449x    verze pro tisk

Zapékané vepřové maso po finsku

Zatočené kotlety

Zbojnická pečeně na rožni

Zbojnická pečínka

Zbojnické vepřové plátky

Zbojnický rožeň

Zeleninový špíz

Zlatokopecké kotlety