cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Akurátní musaka

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  3/4 kg kysaného zelí, 4 lžíce vepřového sádla, 2 šálky vývaru, 1/2  cibule, 10 dkg slaniny (anglická), 3/4 kg hovězí kýty, sůl, mletý pepř, 4 dl kyselého mléka, 3  vejce
zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrólu necháme rozpustit polovinu sádla a na něm opečeme kyselé propláchnuté zelí. Přilijeme polovinu vývaru a dusíme do měkka. Mezitím ve zbytku sádla osmahneme nakrájenou cibuli, kostičky špeku či lépe anglické slaniny a mleté hovězí maso, které solíme a dost důkladně pepříme. Nato vytáhneme pekáč, naskládáme do něj polovinu zelí, na které rozvrstvíme maso s cibulí a slaninou a vše překryjeme druhou polovinou zelí. Přilijeme zbytek vývaru a pečeme 3/4 hodiny v troubě. Potom ještě přilijeme kyselé mléko, v němž jsme rozkloktali vejce a něco soli. Pečeme, dokud povrch nezezlátne.

www.tacos.cz (Černý - Steiner)

www.tacos.cz Příloha: rozpečené housky

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3094x    verze pro tisk

Alsaské zelí
(Choucroute comme a Colmar)

Bandha Gobi
(Zelí s hráškem)

Bílé zelí dušené s vínem

Čerstvé hlávkové zelí dušené

Červené zelí dušené s jablky

Červené zelí dušené s vínem

Červené zelí na bílém víně

Červené zelí naplněné do jablek

Červené zelí s jablky

Debrecínské plněné zelí
(Debreceni töltött káposzta)

Francouzské zapékané zelí

Hajducké zelí

Hajducké zelí

Hlávkové zelí na srbský způsob

Jihočeské zelníky

Kološvárské zelí vrstvené

Kysané zelí s uzeným a brambory

Kysané zelí s uzeným masem

Mladé zelí po anglicku