cpt. Cook
 

Akurátní musaka

Alsaské zelí
(Choucroute comme a Colmar)

Bandha Gobi
(Zelí s hráškem)

Bílé zelí dušené s vínem

Čerstvé hlávkové zelí dušené

Červené zelí dušené s jablky

Červené zelí dušené s vínem

Červené zelí na bílém víně

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Červené zelí naplněné do jablek

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  15  jablek, 1/2 kg červeného zelí, 2 lžičky moučkového cukru, sůl, 2  hřebíčky, 2 lžíce octa, 15 dkg másla nebo olej, 3 dkg slaniny, 2  cibule
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné nakrouhané zelí podusíme v osolené a okyselené vodě, kterou pak slijeme a zelí dáme dusit na tuk, slaninu nakrájenou na kostky a na jemně sekanou cibuli. Oloupaná jablka klademe do okyselené vody, vnitřek vykrojíme a naplníme je zelím. Zelí před plněním dochutíme solí a kořením. Do misky dáme zbytek zelí, na to posadíme plněná jablka a dodusíme je v troubě, až jsou měkká. Během dušení je pokapáváme tukem.

www.tacos.cz Podáváme ke kachně.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2817x    verze pro tisk

Červené zelí s jablky

Debrecínské plněné zelí
(Debreceni töltött káposzta)

Francouzské zapékané zelí

Hajducké zelí

Hajducké zelí

Hlávkové zelí na srbský způsob

Jihočeské zelníky

Kološvárské zelí vrstvené

Kysané zelí s uzeným a brambory

Kysané zelí s uzeným masem

Mladé zelí po anglicku