cpt. Cook
 

Akurátní musaka

Alsaské zelí
(Choucroute comme a Colmar)

Bandha Gobi
(Zelí s hráškem)

Bílé zelí dušené s vínem

Čerstvé hlávkové zelí dušené

Červené zelí dušené s jablky

Červené zelí dušené s vínem

Červené zelí na bílém víně

Červené zelí naplněné do jablek

Červené zelí s jablky

Maďarsko   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Debrecínské plněné zelí

Debreceni töltött káposzta

recept ze stránek www.tacos.cz
10 porcí:  3 kg kysaného zelí, 10  zelných listů, 80 dkg mletého vepřového masa, 15 dkg soli, mletý pepř, majoránka, 30 dkg uzené slaniny, 115 dkg cibule, česnek, 20 dkg rýže, 2  vejce, 30 dkg vepřového sádla, mletá paprika, 15 dl kysané smetany, 115 dkg hladké mouky, 150 dkg debrecínské klobásy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ochutnejte zelí. Pokud je příliš kyselé, propláchněte je a vymačkejte vodu. Mleté vepřové osolte a okořeňte. Osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme třetinu cibule (která by měla být nastrouhaná) a drcený česnek a pokračujeme ve smažení, a pak tuto směs přihodíme k masu. Přidáme rýži a vejce, a mícháme, dokud se vše nespojí. Zelné listy zbavené tvrdého košťálu naplníme masovou směsí a srolujeme je do válcových balíčků. Osmahneme zbytek nakrájené cibule na sádle, přidáme mletou papriku a trochu vody. Přimíchá se kysané zelí, do jeho vrstvy se udělají důlky, do kterých pokládáme zelné válečky, překryjeme ještě případnými zbylými zelnými listy. Dusíme vše, dokud není maso s rýží téměř hotové. Pak vmícháme jíšku ze sádla a mouky, ochucenou mletou paprikou a rozmíchanou zakysanou smetanou. Dodusíme ozdobené vařenou debrecínskou klobásou na povrchu nařezanou do mřížky.
vloženo 16.05.2010    zobrazeno 3355x    verze pro tisk

Francouzské zapékané zelí

Hajducké zelí

Hajducké zelí

Hlávkové zelí na srbský způsob

Jihočeské zelníky

Kološvárské zelí vrstvené

Kysané zelí s uzeným a brambory

Kysané zelí s uzeným masem

Mladé zelí po anglicku