cpt. Cook
 

Akurátní musaka

Alsaské zelí
(Choucroute comme a Colmar)

Bandha Gobi
(Zelí s hráškem)

Bílé zelí dušené s vínem

Čerstvé hlávkové zelí dušené

Červené zelí dušené s jablky

Červené zelí dušené s vínem

Červené zelí na bílém víně

Červené zelí naplněné do jablek

Červené zelí s jablky

Debrecínské plněné zelí
(Debreceni töltött káposzta)

Francouzské zapékané zelí

Hajducké zelí

Hajducké zelí

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hlávkové zelí na srbský způsob

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg vepřové krkovičky nebo plecka, 1/2 kg zelí, 15  rajčat, 2  papriky (mohou být sterilované), 1/2 snítka zelené petrželky, 1/2 snítka celerové natě, sůl,

Na jíšku: 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžička mleté papriky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Vepřové maso (může být i skopové) nakrájíme na porce, zalijeme vodou a dáme na 20 - 30 minut povařit. Hlávkové zelí nakrájíme nahrubo, přidáme pokrájená rajčata i papriky, petrželku i celerovou nať. Přidáme k masu, osolíme a vaříme, až maso změkne. Potom připravíme jíšku. Zelí s jíškou promícháme, podle potřeby dosolíme a vaříme asi 15 minut na mírném ohni.

www.tacos.cz Tento pokrm podáváme buď jako boršč, to znamená, že zředíme šťávu na hustou polévku, ke které přidáme na talíři trochu smetany, nebo tekutinu nepřidáme a zelí s masem podáváme s chlebem nebo s brambory.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3755x    verze pro tisk

Jihočeské zelníky

Kološvárské zelí vrstvené

Kysané zelí s uzeným a brambory

Kysané zelí s uzeným masem

Mladé zelí po anglicku