cpt. Cook
 

Akurátní musaka

Alsaské zelí
(Choucroute comme a Colmar)

Bandha Gobi
(Zelí s hráškem)

Bílé zelí dušené s vínem

Čerstvé hlávkové zelí dušené

Červené zelí dušené s jablky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Červené zelí dušené s vínem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg červeného zelí, citrón, sůl, mletý pepř, kmín, 1/2 lžíce cukru krupice, 6 lžic oleje, 1/2  cibule, 1/4 l vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zelí jemně nakrájíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a necháme nejméně 1/2 hodiny zakryté marinovat. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme zkaramelizovaný, trochou vody zalitý cukr, přilijeme víno a přimícháme marinované zelí. Dusíme na mírném ohni 1/2 - 3/4 hodiny.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4171x    verze pro tisk

Červené zelí na bílém víně

Červené zelí naplněné do jablek

Červené zelí s jablky

Debrecínské plněné zelí
(Debreceni töltött káposzta)

Francouzské zapékané zelí

Hajducké zelí

Hajducké zelí

Hlávkové zelí na srbský způsob

Jihočeské zelníky

Kološvárské zelí vrstvené

Kysané zelí s uzeným a brambory

Kysané zelí s uzeným masem

Mladé zelí po anglicku