cpt. Cook
 

Akurátní musaka

Alsaské zelí
(Choucroute comme a Colmar)

Bandha Gobi
(Zelí s hráškem)

Bílé zelí dušené s vínem

Čerstvé hlávkové zelí dušené

Červené zelí dušené s jablky

Červené zelí dušené s vínem

Červené zelí na bílém víně

Červené zelí naplněné do jablek

Červené zelí s jablky

Debrecínské plněné zelí
(Debreceni töltött káposzta)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Francouzské zapékané zelí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg kysaného zelí, 2 lžíce vepřového sádla, 1/2  cibule, 2 dl bílého vína, 215 dkg uzeného bůčku, 20 dkg uzeného masa, 4  klobásy, 1/2 sklenka třešňovice (vodka, brandy), 1/2  jablko, 1/2 lžíce jalovce, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V zapékací misce na sádle osmahneme nasekanou cibuli, přidáme zelí, zalijeme vínem, přisypeme na kostičky nakrájené jablko a jalovčinky. Podlijeme vodou, aby zelí bylo zatopeno a dusíme v troubě pod pokličkou téměř do měkka. Pak přidáme na tenké plátky nakrájený bůček a na porce uzené maso a dusíme, až maso změkne. Nakonec přidáme malé klobásky, přilijeme pálenku a prudce zapečeme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem. Podáváme s vařenými brambory nebo chlebem. Je to oblíbený a rozšířený francouzský pokrm zvaný choucroute.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4456x    verze pro tisk

Hajducké zelí

Hajducké zelí

Hlávkové zelí na srbský způsob

Jihočeské zelníky

Kološvárské zelí vrstvené

Kysané zelí s uzeným a brambory

Kysané zelí s uzeným masem

Mladé zelí po anglicku