cpt. Cook
 

Akurátní musaka

Alsaské zelí
(Choucroute comme a Colmar)

Bandha Gobi
(Zelí s hráškem)

Bílé zelí dušené s vínem

Čerstvé hlávkové zelí dušené

Červené zelí dušené s jablky

Červené zelí dušené s vínem

Červené zelí na bílém víně

Červené zelí naplněné do jablek

Červené zelí s jablky

Debrecínské plněné zelí
(Debreceni töltött káposzta)

Francouzské zapékané zelí

Hajducké zelí

Hajducké zelí

Hlávkové zelí na srbský způsob

Jihočeské zelníky

Kološvárské zelí vrstvené

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kysané zelí s uzeným a brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg kysaného zelí, 1/2  cibule, 15 dkg slaniny, sůl,  špetka moučkového cukru, 1/2  jablko, 1/2 kg brambor, 15 dkg másla, 215 dkg uzeného masa, 1/2 šálek kysané smetany,  trochu strouhanky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vařené odkapané zelí pokrájíme na kratší kousky a dusíme na slanině a cibuli do měkka. Při dušení přidáme trochu cukru, je-li zapotřebí i sůl a oloupané ustrouhané jablko. Do pekáče nebo ohnivzdorné misky vymazané máslem dáme vrstvu zelí, na to vrstvu na kolečka nakrájených brambor, potom na tenké plátky nebo nudle nakrájené vařené uzené maso. Tak postupujeme, až skončíme zelím. Povrch polijeme kyselou smetanou a pokrm necháme v troubě asi půl hodiny péci.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3500x    verze pro tisk

Kysané zelí s uzeným masem

Mladé zelí po anglicku