cpt. Cook
 

Akurátní musaka

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Alsaské zelí

Choucroute comme a Colmar

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg kysaného zelí, 1/2  cibule, 2 lžíce vepřového sádla, 1/2 dl bílého vína, 1/2  jablko, 10 kuliček jalovce, 30 dkg anglické slaniny, 2 cl třešňovice (kirše), 150 dkg brambor, 4  vepřové kotlety, 4  klobásy, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zapékací misku vyložíme plátky slaniny. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme zelí, jablko, jalovec a krátce podusíme. Vložíme do zapékací misky, zalijeme kiršem a vínem. Navrch položíme klobásy, osolené, naklepané a opepřené kotlety. Zapékáme jednu až jednu a půl hodiny. Podáváme s chlebem nebo s brambory.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3898x    verze pro tisk

Bandha Gobi
(Zelí s hráškem)

Bílé zelí dušené s vínem

Čerstvé hlávkové zelí dušené

Červené zelí dušené s jablky

Červené zelí dušené s vínem

Červené zelí na bílém víně

Červené zelí naplněné do jablek

Červené zelí s jablky

Debrecínské plněné zelí
(Debreceni töltött káposzta)

Francouzské zapékané zelí

Hajducké zelí

Hajducké zelí

Hlávkové zelí na srbský způsob

Jihočeské zelníky

Kološvárské zelí vrstvené

Kysané zelí s uzeným a brambory

Kysané zelí s uzeným masem

Mladé zelí po anglicku