cpt. Cook
 

Chlupaté knedlíky z vařených brambor II.

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg syrových brambor, 115 dkg vařených brambor, 15 dkg hrubé mouky, sůl, 1/2 velká cibule, 15 dkg slaniny, 315 dkg kysaného zelí
zkopírováno z http://www.tacos.cz Krajové názvy: bosáky, chlupáče, chlupáčky, klouzáky apod.

www.tacos.cz Oloupané syrové brambory nastrouháme na struhadle na křen a smícháme s moukou, přidáme nastrouhané vařené brambory a přebytečnou vodu slijeme. Osolíme, podle potřeby přidáme mouku, promícháme a mokrýma rukama nebo lžící tvarujeme knedlíky, které vaříme v osolené vařící vodě. Mezitím si na roztopené slanině nakrájené na kostičky osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a v jiné nádobě doměkka dusíme pokrájené kyselé zelí.

www.tacos.cz Jakmile knedlíky vyplují na povrch, několik minut je ještě vaříme, potom odcedíme a omastíme cibulkou. Podáváme s dušeným zelím.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3852x    verze pro tisk

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor I.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor II.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor III.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor IV.

Chuděnické gloukačky

Klatovské chlupaťáky

Klouzáky

Kroppkakor
(Švédské plněné bramborové knedlíky)

Moravské šlejšky

Plněné bramborové knedlíky

Podkrkonošské kočičky

Slovenské halušky strapačky

Smažené bramborovo-tvarohové šišky

Strapačky se zelím

Střapačky se zelím

Škvarkové knedlíky I.

Škvarkové knedlíky II.