cpt. Cook
 

Gratinované sýrové noky

Chlupaté knedlíky z vařených brambor I.

Chlupaté knedlíky z vařených brambor II.

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor I.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor II.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor III.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor IV.

Chuděnické gloukačky

Klatovské chlupaťáky

Klouzáky

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kopřivové a špaldové nočky se šunkou

Gnocchi di ortica e farro al prosciutto

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg bílých moučnatých brambor, 20 dkg špaldové mouky, 10 dkg hladké mouky 00, 30 dkg kopřiv, 1/2  vejce, sůl, 20 dkg šunky, 20 dkg zralého čedaru, několik lístků bazalky, extra virgin olivový olej, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejlépe v rukavicích otrhejte kopřivové listy ze stonků a blanšírujte je několik minut v osolené vodě. Kopřivové listy slijte, vodu z vaření si odložte a listy nechte vychladnout ve vodě s ledem, aby si zachovaly barvu. Po vychlazení z nich vymačkejte vodu a nahrubo je nakrájejte nožem.

www.tacos.cz Brambory uvařte ve slupce, oloupejte je a propasírujte lisem na brambory. Nechte je vychladnout a smíchejte je s moukou, vejci a špetkou soli. Nakonec přidejte kopřivy. Nakrájejte nočky na kousky a udělejte vroubky pomocí vidličky. Vodu z vaření kopřiv přiveďte k varu, vhoďte do ní noky a jakmile vyplavou na povrch, oceďte je.

www.tacos.cz Nakrájejte plátky vařené šunky na malé kousky a osmažte je na pánvi s trochou oleje do křupava, přidejte nočky a orestujte je. Podávejte s čerstvě mletým černým pepřem, šunkou, bazalkou a strouhaným čedarem.

vloženo 20.03.2022    zobrazeno 389x    verze pro tisk

Kroppkakor
(Švédské plněné bramborové knedlíky)

Moravské šlejšky

Plněné bramborové knedlíky

Podkrkonošské kočičky

Slovenské halušky strapačky

Smažené bramborovo-tvarohové šišky

Strapačky se zelím