cpt. Cook
 

Chlupaté knedlíky z vařených brambor II.

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor I.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor II.

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor III.

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg brambor, 20 dkg hrubé mouky, 3.15 dkg strouhanky, 1/2  vejce, sůl, 315 dkg kysaného zelí, kmín, 115 dkg vepřového sádla, 1/2 velká cibule
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané syrové brambory nastrouháme na struhadle na křen a necháme v klidu 20 - 30 minut, aby se z brambor uvolnila voda. Slijeme ji, přičemž brambory lehce přitlačíme rukou, aby přebytečná voda vystoupila na povrch. Osolíme, přidáme vejce, mouku, strouhanku a dobře promícháme. Těsto nabíráme vrchovatě na lžíci, mokrou rukou zaoblíme a zaváříme do vařící osolené vody. Je vhodné zavařit jeden knedlík na zkoušku, abychom zjistili správnou dobu vaření. Při vaření knedlíky zlehka vařečkou uvolníme ode dna a obrátíme, aby se dobře povařily.

www.tacos.cz Mezitím dáme podusit kyselé zelí, které osolíme a ochutíme mletým kmínem. Příliš kyselé zelí nepatrně přisladíme. Odcezené uvařené knedlíky vkládáme do připraveného zelí a mastíme sádlem s osmaženou cibulkou.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2394x    verze pro tisk

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor IV.

Chuděnické gloukačky

Klatovské chlupaťáky

Klouzáky

Kroppkakor
(Švédské plněné bramborové knedlíky)

Moravské šlejšky

Plněné bramborové knedlíky

Podkrkonošské kočičky

Slovenské halušky strapačky

Smažené bramborovo-tvarohové šišky

Strapačky se zelím

Střapačky se zelím

Škvarkové knedlíky I.

Škvarkové knedlíky II.