cpt. Cook
 

Chlupaté knedlíky z vařených brambor II.

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor I.

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor II.

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  815 dkg brambor, 2  vejce, 1/2 lžíce mléka, 2 dkg hrubé mouky, 12 dkg vepřového sádla, 315 dkg kysaného zelí, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané syrové brambory nastrouháme na struhadle na křen a necháme v klidu 20 - 30 minut, aby se z brambor uvolnila voda. Slijeme ji, přičemž brambory lehce přitlačíme rukou, aby přebytečná voda vystoupila na povrch. Do slitých rozstrouhaných brambor přidáváme mléko, vejce, a je-li těsto příliš řídké, zahušťujeme je trochou mouky. Osolíme a dobře promícháme. Těsto nabíráme vrchovatě na lžíci, mokrou rukou zaoblíme a zaváříme do vařící osolené vody. Je vhodné zavařit jeden knedlík na zkoušku, abychom zjistili správnou dobu vaření. Při vaření knedlíky zlehka vařečkou uvolníme ode dna a obrátíme, aby se dobře povařily.

www.tacos.cz Mezitím dáme podusit kyselé zelí, které osolíme a ochutíme mletým kmínem. Příliš kyselé zelí nepatrně přisladíme.

www.tacos.cz Odcezené uvařené knedlíky vkládáme do připraveného zelí a mastíme sádlem s osmaženou cibulkou.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5575x    verze pro tisk

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor III.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor IV.

Chuděnické gloukačky

Klatovské chlupaťáky

Klouzáky

Kroppkakor
(Švédské plněné bramborové knedlíky)

Moravské šlejšky

Plněné bramborové knedlíky

Podkrkonošské kočičky

Slovenské halušky strapačky

Smažené bramborovo-tvarohové šišky

Strapačky se zelím

Střapačky se zelím

Škvarkové knedlíky I.

Škvarkové knedlíky II.