cpt. Cook
 

Chlupaté knedlíky z vařených brambor II.

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor I.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor II.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor III.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor IV.

Chuděnické gloukačky

Klatovské chlupaťáky

Klouzáky

Kroppkakor
(Švédské plněné bramborové knedlíky)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Moravské šlejšky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  70 dkg brambor, sůl, mletý pepř, 20 dkg hrubé mouky, 4  vejce, 16 dkg másla, strouhanka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vychladlé uvařené brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme sůl a pepř, kousek másla a vejce. Vypracujeme tužší těsto a tvoříme z něho šišky, které pečeme na vymaštěném plechu v troubě. Šlejšky přisolíme, obalíme ve strouhance a podáváme omaštěné máslem.

www.tacos.cz Můžeme je také vařit v osolené vodě, sypat strouhankou, tvarohem nebo sýrem a mastit máslem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1928x    verze pro tisk

Plněné bramborové knedlíky

Podkrkonošské kočičky

Slovenské halušky strapačky

Smažené bramborovo-tvarohové šišky

Strapačky se zelím

Střapačky se zelím

Škvarkové knedlíky I.

Škvarkové knedlíky II.