cpt. Cook
 

Chlupaté knedlíky z vařených brambor II.

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor I.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor II.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor III.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor IV.

Chuděnické gloukačky

Klatovské chlupaťáky

Klouzáky

Kroppkakor
(Švédské plněné bramborové knedlíky)

Moravské šlejšky

Plněné bramborové knedlíky

Podkrkonošské kočičky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Slovenské halušky strapačky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 1/2  vejce,  trochu mléka, 3/8 kg hladké mouky, 1/8 kg slaniny, 1/8 kg brynzy, sůl, kopr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dělají se sice i z těsta moučného, ale pravé jsou ze syrových bramborů. Jsou jídlem asi tak častým a oblíbeným jako u nás houskové knedlíky. Syrové brambory oškrábeme a nastrouháme, přidáme sůl, vejce, trochu mléka a mouky tolik, aby bylo těsto řídké asi jako na noky. Těsto dobře vypracujeme a zavařujeme do vařící slané vody tak, že je dáme na malé prkénko a nožem přímo do vody odkrajujeme malé nočky. Uvařené dobře omastíme, nejlépe rozškvařenou slaninou, rozmícháme s brynzou a okořeníme podle možnosti ještě sekanou pažitkou nebo koprem (původní předpis Marie Vansové).

www.tacos.cz Dobrá sestava: Brynza jako každý sýr bílkovinami živí, halušky s tukem sytí a salát, který přidáme, dodá látky ochranné.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2697x    verze pro tisk

Smažené bramborovo-tvarohové šišky

Strapačky se zelím

Střapačky se zelím

Škvarkové knedlíky I.

Škvarkové knedlíky II.