cpt. Cook
 

Dušené kuře s garam másalou

Dušené kuře s křenem

Dušené kuře s míšeninou

Dušené kuře se žampióny

Fénix s císařskou omáčkou

Flambované kuře na slanině

Glazovaná kuřecí stehýnka

Gratinované kuřecí řízky s chřestem

Gruzínské kuře

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Chop Suey

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg kuřecích řízků nebo i vepřové maso, 20 dkg bambusových výhonků nebo směsi mražené zeleniny, celeru, kedlubny, 15 lžic sušených hub (podušené nebo také sterilované), 4  papriky (nejlépe červené i zelené), 15 lžic pórku nebo cibule, 15 lžic sterilovaného hrášku nebo fazolky, 3 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžička mletého zázvoru, 2 lžíce desertního vína, 1/2 lžička škrobové moučky, 1/2 špetka moučkového cukru, 1/2 špetka glutasolu nebo vegety, 3 lžíce oleje nebo sádla, 20 dkg vařených vlasových nudlí, sůl, 1/2 lžíce vařených bílých fazolí
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso, houby a zeleninu drobně nakrájíme na kostičky, promícháme se sójovou omáčkou, vínem, zázvorem, škrobovou moučkou a cukrem. Necháme asi půl hodiny odležet v chladnu. Na hluboké pánvi rozpálíme olej nebo sádlo a směs rychle opékáme ze všech stran za stálého míchání. Podlijeme několika lžícemi vody a asi 5 minut podusíme. Přidáme glutasol, vařené fazole a nudle, ještě krátce opečeme a prohřejeme a případně dosolíme. Pro přípravu tohoto pokrmu je možno využít i zbytků rýže či brambor místo nudlí a masa, i konzervu nebo sterilovanou zeleninu.

www.tacos.cz I když tento pokrm není čínského původu, přesto je za čínský pokládán a rozšířil se rychle po celém světě.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2219x    verze pro tisk

Chop Suey

Chop suey

Chop-suey z kuřete

Chutně pečené kuře

Indické kuře

Indické kuřecí
(Nasi Goreng)

Jednoduché kuře na pepři

Kantonské kuře

Kantonské kuřecí závitky

Kapuska
(Kuře se zelím)