cpt. Cook
 

Dušené kuře s garam másalou

Dušené kuře s křenem

Dušené kuře s míšeninou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dušené kuře se žampióny

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuře, 15 dkg slaniny, 1/2  cibule, 1/2 šálek kořenové zeleniny, 1/4 kg žampiónů, 1/2 lžíce másla, 1/8 l bílého vína, citrónová šťáva, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuře rozpůlíme, odkrojíme stehna, křídla a půlky rozdělíme na 2 nebo 3 kousky (podle velikosti kuřete). Každý kousek posolíme a opepříme. Slaninu drobně pokrájíme, sklovitě vyškvaříme a přidáme drobně pokrájenou cibuli. Necháme ji zpěnit a přidáme porce masa. Opečeme je po obou stranách a přidáme zeleninu. Dusíme při mírném podlévání vývarem z drůbků do měkka. Zvlášť na másle dusíme drobně pokrájené žampióny. Jakmile maso počíná měknout, podlijeme vínem, přidáme lžičku másla smíchanou s lžičkou hladké mouky a šťávu tím zahustíme. Povaříme asi 5 minut. Hotové kuře vyjmeme, šťávu procedíme, přidáme do ní kuře k prohřátí a na másle dušené žampióny.

www.tacos.cz Příloha: jemné nočky, těstoviny nebo brambory

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1965x    verze pro tisk

Fénix s císařskou omáčkou

Flambované kuře na slanině

Glazovaná kuřecí stehýnka

Gratinované kuřecí řízky s chřestem

Gruzínské kuře

Chop Suey

Chop Suey

Chop suey

Chop-suey z kuřete

Chutně pečené kuře

Indické kuře

Indické kuřecí
(Nasi Goreng)

Jednoduché kuře na pepři

Kantonské kuře

Kantonské kuřecí závitky

Kapuska
(Kuře se zelím)