cpt. Cook
 

Chřestový krém

Chřestový krém

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Chřestový krém

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg chřestu, 1.3 l vody, 1/2  cibule, 1/2 kostka bujónu (masox), 4 dkg másla, 1/2 lžíce oleje, 15 dkg hladké mouky, 1/2 dl mléka, 1/2  žloutek, 1/2  mrkev, 1/2 balíček předvařené rýže, muškátový oříšek, mletý bílý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Chřest omyjeme, dřevnaté konce odřízneme, spodní, tužší část oškrábeme a nakrájíme na stejně dlouhé kousky. Cibuli nakrájenou na kostičky spolu s chřestem osmažíme na rozpáleném oleji. Zalijeme vodou nebo vývarem a uvaříme doměkka. Několik kousků uvařeného chřestu necháme stranou, ostatní rozmixujeme.

www.tacos.cz Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Chřestovou směs rozředíme mlékem, přivedeme znovu k varu a zavaříme jíšku. Mrkev nakrájíme na kolečka a uvaříme je v polévce. Rýži uvaříme doměkka, vymačkáme z ní vodu a necháme vychladnout.

www.tacos.cz Hotovou polévku ochutíme muškátem, pepřem a solí. Do talířů vložíme kousky vařeného chřestu, knedlíčky z vařené rýže (vykrajované lžičkou namočenou v horké vodě) a zalijeme horkým krémem.

vloženo 26.06.2007    zobrazeno 436x    verze pro tisk

Japonská tykvová polévka

Jarní polévka

Jarní polévka

Jarní polévka z mladých kopřiv

Jarní šťovíková polévka
(Tavaszi leves)

Kapustová polévka

Kapustová polévka s houbovým svítkem

Kapustová polévka s párky

Kapustová polévka s těstovinami

Kapustová s toasty

Kapustová z růžičkové kapusty

Karotko citrónová polévka s meduňkovými tousty

Karotková polévka

Katalánská polévka po vesnicku

Kerblíková polévka

Koprová s mlékem

Kopřivová minestra
(Minestra di ortica)