cpt. Cook
 

Chřestový krém

Chřestový krém

Chřestový krém

Japonská tykvová polévka

Jarní polévka

Jarní polévka

Jarní polévka z mladých kopřiv

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jarní šťovíková polévka

Tavaszi leves

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 lžíce másla, 2 hrsti šťovíku, 2 lžíce hladké mouky, 2 dl zeleného hrášku, 215 dkg chřestu, 2  žloutky, 2 dl kysané smetany, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oříšek másla necháme rozpustit v hrnci, když je horké, přidáme nasekaný šťovík. Necháme dusit doměkka. Potom zasypeme hladkou moukou a zalejeme vodou. Přivedeme do varu, přidáme čerstvý hrášek a dusíme, až je hrášek téměř měkký. Podle chuti osolíme a přidáme nakrájené hlavičky a měkké části z chřestu. Zatímco se polévka vaří, rozmícháme žloutky se zakysanou smetanou. Opatrně, aby se žloutek nesrážel, promícháme s polévkou. Před podávánim ještě můžeme přidat trochu masového vývaru.
vloženo 16.05.2010    zobrazeno 1316x    verze pro tisk

Kapustová polévka

Kapustová polévka s houbovým svítkem

Kapustová polévka s párky

Kapustová polévka s těstovinami

Kapustová s toasty

Kapustová z růžičkové kapusty

Karotko citrónová polévka s meduňkovými tousty

Karotková polévka

Katalánská polévka po vesnicku

Kerblíková polévka

Koprová s mlékem

Kopřivová minestra
(Minestra di ortica)