cpt. Cook
 

Chřestový krém

Chřestový krém

Chřestový krém

Japonská tykvová polévka

Jarní polévka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jarní polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  máslo, zelená petrželka, 1/4 kg šťovíku, sůl, 2 dl zeleného hrášku, 1/4 kg nových brambor, 1/4 kg chřestu, smetana (kysaná), 2  žloutky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na másle produsíme trochu sekané zelené petržele a šťovík. Dobře udušenou zeleninu pak podlijeme osolenou vodou, přidáme jemný zelený hrášek, oloupané a rozkrájené nové brambory a pokrájený chřest (ovšem pouze jedlé části). Do polévky vložíme nejdříve hrášek, který potřebuje k vaření delší doby, a teprve potom chřest a brambory. Jakmile je vše měkké, zlepšíme chuť přimícháním několika lžic sladké nebo kyselé smetany. Do polévkové mísy připravíme s kouskem másla rozetřené žloutky a hotovou, horkou polévku na ně nalijeme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1168x    verze pro tisk

Jarní polévka z mladých kopřiv

Jarní šťovíková polévka
(Tavaszi leves)

Kapustová polévka

Kapustová polévka s houbovým svítkem

Kapustová polévka s párky

Kapustová polévka s těstovinami

Kapustová s toasty

Kapustová z růžičkové kapusty

Karotko citrónová polévka s meduňkovými tousty

Karotková polévka

Katalánská polévka po vesnicku

Kerblíková polévka

Koprová s mlékem

Kopřivová minestra
(Minestra di ortica)