cpt. Cook
 

Chřestový krém

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Chřestový krém

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  30 dkg sterilovaného chřestu, 15 dkg másla, 6 dkg hladké mouky, 1/2 dl mléka, 1.15 dl smetany (se 12% tuku), 1/2  žloutek, 9 dl vývaru z masoxu, muškátový oříšek, zelená petrželka, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem, rozšleháme a povaříme 15 minut za častého míchání. Z chřestu oddělíme část hlaviček pro ozdobu, ostatní chřest rozmixujeme s nálevem a trochou vývaru, přidáme do polévky a povaříme 5 minut. Polévku osolíme, zjemníme mlékem, necháme přejít varem, přilijeme žloutek rozšlehaný se smetanou, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a přihřejeme téměř k varu. Polévku posypeme drobně pokrájenou petrželkou a ozdobíme chřestem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 476x    verze pro tisk

Chřestový krém

Japonská tykvová polévka

Jarní polévka

Jarní polévka

Jarní polévka z mladých kopřiv

Jarní šťovíková polévka
(Tavaszi leves)

Kapustová polévka

Kapustová polévka s houbovým svítkem

Kapustová polévka s párky

Kapustová polévka s těstovinami

Kapustová s toasty

Kapustová z růžičkové kapusty

Karotko citrónová polévka s meduňkovými tousty

Karotková polévka

Katalánská polévka po vesnicku

Kerblíková polévka

Koprová s mlékem

Kopřivová minestra
(Minestra di ortica)