cpt. Cook
 

Bavorský masový kotlík

Blančin boršč

Boršč

Budapešťský guláš

Burgundský guláš dle Havla

Bzenecká hovězí paprička

Bzenecké ragú

Cikánský guláš

Ďábelský rychloguláš

Dalmatinský guláš

Debrecínský guláš s rajčaty

Dietní hovězí guláš

Dřevorubecký rychloguláš

Eintopf se salámem a fazolkami

Guláš jugoslávský

Guláš kotlíkový maďarský

Guláš pro vévodu

Guláš s kysanou smetanou

Guláš se zeleninou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Guláš slovenský (tzv. škvrk)

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg hovězího masa (skopového, vepřového, zvěřiny), sůl, mletá paprika, 2  cibule, 1/4 kg rajčat, 4  papriky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravujeme jej z masa hovězího, skopového, vepřového, ale i ze zvěřiny, srnčího, zajíce, jelena, rovněž z kuřat nebo z králíka. Velmi dobrý je, přidáme-li k masu kousek jater nebo osrdí. Nejprve rozpustíme omastek nebo pokrájenou slaninu, pak přidáme na kostky krájené maso, na ně teprve mnoho nakrájené cibule, osolíme, opaprikujeme sladkou paprikou, v létě přidáme raději zelenou papriku na drobno krájenou a ovšem také rajská jablka. Dusíme vše spolu zakryté a podle potřeby podléváme. Zeleniny dáme hodně, čím více, tím silnější a hustší je šťáva. Šťávu nezaprašujeme, nýbrž necháme přírodní a někdy přímo v ní vaříme na konec i brambory. Obvykle je však vaříme a podáváme zvlášť.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3279x    verze pro tisk