cpt. Cook
 

Guláš z hovězího masa s tykví

Guláš z podkostecké hájovny

Guláš základní

Hamburský guláš

Hořící guláš Attila

Hovězí guláš s brambory

Hovězí guláš s fazolemi a houbami

Hovězí guláš s paprikami a rajčaty se smetanou

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí perkelt s červeným vínem

Hovězí ragú 'miroton'
(Boeuf miroton)

Hovězí ragú na houbách

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hovězí ragú New Orleans

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  10 dkg slaniny nakrájené na kousky, 150 dkg zadního hovězího nakrájeného na kostky, 1/2  cibule nakrájená nadrobno, 2  mrkve nakrájené na kolečka, 2 listy řapíkatého celeru nakrájené nadrobno, 2 stroužky česneku nasekané nadrobno, 1/2 lžička tymiánu, 1/2  bobkový list, 2.15 dl červeného vína, 4 lžíce hladké mouky, 215 dkg žampiónů, 2  pórky nakrájené na kolečka, 4 lžíce másla, 1/2  bujón (masox), 1.15 dl vody, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Slaninu krátce povaříme ve vodě, vyndáme, necháme odkapat a na pánvi ji opražíme do křupava. V hrnci osmahneme maso na tuku ze slaniny, vyndáme ho a držíme v teple. Do hrnce dáme zeleninu a česnek, 3 minuty vaříme, přimícháme koření, přidáme maso a víno, přivedeme k varu, plamen snížíme na minimum a dusíme 90 minut. Odstraníme bobkový list, maso vyndáme a držíme v teple. Omáčku a zeleninu nalijeme do mixéru, přidáme mouku a rozmixujeme na jemno. Omáčku vrátíme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Maso vrátíme do hrnce, dobře prohřejeme a podáváme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1684x    verze pro tisk

Hovězí tokáň

Hraničářský guláš

Irský guláš

Irský guláš
(Irish stew)

Jehněčí guláš s rajčaty a s paprikami

Jehněčí nebo kůzlečí guláš

Jehněčí nebo telecí ragú