cpt. Cook
 

Guláš slovenský (tzv. škvrk)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Guláš z hovězího masa s tykví

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 velká cibule, 3 lžíce oleje, 20 dkg předního hovězího, 2 středně velké tykve, 2 stroužky česneku, 1/2 lžička majoránky, 1/2 lžička mleté papriky, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme ji dozlatova na oleji. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a dusíme. Po 30 minutách přidáme na kostky nakrájenou tykev, prolisovaný česnek, majoránku, papriku a podle chuti osolíme. Dusíme do zhoustnutí. Není třeba přidávat mouku, protože tykev guláš dostatečné zahustí. Podáváme s obvyklými přílohami - s rýží nebo knedlíkem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2066x    verze pro tisk

Guláš z podkostecké hájovny

Guláš základní

Hamburský guláš

Harira

Hořící guláš Attila

Hovězí guláš s brambory

Hovězí guláš s fazolemi a houbami

Hovězí guláš s paprikami a rajčaty se smetanou

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí na pivu se slaninovými knedlíky
(Beef and stout stew with bacon dumplings)

Hovězí perkelt s červeným vínem

Hovězí ragú 'miroton'
(Boeuf miroton)

Hovězí ragú na houbách

Hovězí ragú New Orleans

Hovězí tokáň

Hraničářský guláš

Irský guláš

Irský guláš
(Irish stew)