cpt. Cook
 

Guláš slovenský (tzv. škvrk)

Guláš z hovězího masa s tykví

Guláš z podkostecké hájovny

Guláš základní

Hamburský guláš

Harira

Hořící guláš Attila

Hovězí guláš s brambory

Hovězí guláš s fazolemi a houbami

Hovězí guláš s paprikami a rajčaty se smetanou

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí na pivu se slaninovými knedlíky
(Beef and stout stew with bacon dumplings)

Maďarsko   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Hovězí perkelt s červeným vínem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg hovězího masa, 1/2 dl oleje, 20 dkg cibule, 15 g česneku, 2 g kmínu, 2 dkg mleté papriky, 2 dkg soli, 12 dkg paprik, 8 dkg rajčat, 2 dl červeného vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso omýt a nakrájet na kostky. V hrnci rozehřát olej a nechat zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidat prolisovaný česnek, trochu mletého kmínu a zasypat paprikou. Aby paprika nezhořkla, odstavit hrnec z plotny. Pak přidat maso, osolit a pod pokličkou dusit. Podle potřeby podlévat vždy jen trochou vody, aby byl vývar z masa dostatečně hutný. Když je maso již téměř měkké, přidat na menší kousky nakrájené paprikové lusky a rajčata a při mírné teplotě dále dusit. Přilít suché červené víno a maso vařit doměkka. Perkelt servírovat s vaječnými těstovinami, noky nebo vařenými bramborami.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2738x    verze pro tisk

Hovězí ragú 'miroton'
(Boeuf miroton)

Hovězí ragú na houbách

Hovězí ragú New Orleans

Hovězí tokáň

Hraničářský guláš

Irský guláš

Irský guláš
(Irish stew)