cpt. Cook
 

Guláš z hovězího masa s tykví

Guláš z podkostecké hájovny

Guláš základní

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hamburský guláš

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg zadního hovězího, 1/2 větší cibule, 1/2 lžíce vepřového sádla, 1/2 stroužek česneku,  špetka majoránky,  špetka tlučeného kmínu,  špetka tymiánu, 1/2 lžičky strouhané citrónové kůry, 1/2 lžička sardelové pasty, 1/2 lžíce kaparů (možno vynechat), 1/8 l červeného vína, 1/8 l smetany, 1/2 lžička hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Slaninu drobně nakrájíme a vyškvaříme do sklovita. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a maso nakrájené na kostky na tomto základě po všech stranách opečeme. Pak je mírně osolíme, přidáme nahrubo usekaný česnek a ostatní koření a dusíme mírně podlité téměř do měkka. Pak podlijeme vínem a dusíme asi 5 minut. Jakmile maso změkne, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a necháme přejít varem.

www.tacos.cz Příloha: jemné nočky nebo makaróny

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1817x    verze pro tisk

Hořící guláš Attila

Hovězí guláš s brambory

Hovězí guláš s fazolemi a houbami

Hovězí guláš s paprikami a rajčaty se smetanou

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí perkelt s červeným vínem

Hovězí ragú 'miroton'
(Boeuf miroton)

Hovězí ragú na houbách

Hovězí ragú New Orleans

Hovězí tokáň

Hraničářský guláš

Irský guláš

Irský guláš
(Irish stew)

Jehněčí guláš s rajčaty a s paprikami

Jehněčí nebo kůzlečí guláš

Jehněčí nebo telecí ragú