cpt. Cook
 

Guláš z hovězího masa s tykví

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Guláš z podkostecké hájovny

recept ze stránek www.tacos.cz
10 porcí:  1.15 kg zadního hovězího, 20 dkg vepřového sádla, 30 dkg cibule, 15 dkg česneku, 1/2 g mletého pepře, 10 dkg hladké mouky, 3 dkg soli, 10 dkg rajčatového protlaku, 1.15 dkg mleté papriky, 30 dkg slaniny, 215 dkg pařížského salámu, 150 dkg žampiónů, 30 dkg kapie
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hovězí maso očistíme, opereme a nakrájíme na stejnoměrné kostky. Na 2/3 sádla usmažíme cibulku (také asi 2/3) s kmínem do zlatova, přimícháme poloviční dávku papriky a na tento základ vložíme připravené maso. Při častém míchání rychle odusíme ve vlastní šťávě. Potom přidáme pepř, sůl a rajský protlak a pod pokličkou dusíme doměkka. Přidáváme po částech podle potřeby horkou vodu. Když je maso ještě trochu zatuhlé, necháme základ vydusit až do tuku. Přidáme mouku, zarestujeme asi 5 minut. Potom zalijeme horkou vodou tolik, aby omáčka byla řidší. Přidáme utřený česnek a necháme zvolna vařit, až je maso úplně měkké. Ve zvláštním kastrole zatím rozpustíme zbytek sádla, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, salám (klobásu) a na plátky pokrájené žampióny (nebo jiné houby) a kapie. Trochou papriky zasypeme a všechno orestujeme. Takto připravenou vložku dáme nakonec do guláše a ještě všechno převaříme.

www.tacos.cz Příloha: brambory, knedlík nebo chléb

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2906x    verze pro tisk

Guláš základní

Hamburský guláš

Hořící guláš Attila

Hovězí guláš s brambory

Hovězí guláš s fazolemi a houbami

Hovězí guláš s paprikami a rajčaty se smetanou

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí perkelt s červeným vínem

Hovězí ragú 'miroton'
(Boeuf miroton)

Hovězí ragú na houbách

Hovězí ragú New Orleans

Hovězí tokáň

Hraničářský guláš

Irský guláš

Irský guláš
(Irish stew)

Jehněčí guláš s rajčaty a s paprikami

Jehněčí nebo kůzlečí guláš

Jehněčí nebo telecí ragú