cpt. Cook
 

Guláš slovenský (tzv. škvrk)

Guláš z hovězího masa s tykví

Guláš z podkostecké hájovny

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Guláš základní

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg zadního hovězího, 3  cibule, sůl, mletý pepř nebo kmín, mletá paprika, 2 lžíce tuku, 1/2 lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na pokrájené slanině nebo na jiném omastku zpěníme mnoho hrubě nakrájené cibule, ale jen okamžik. Ihned přidáme na kostky krájené maso, rychle je opečeme po všech stranách, pak teprve osolíme a zakryjeme, aby pustilo šťávu. Můžeme přidat kmín nebo ke konci sladkou papriku. Zakryjeme, a občas málo podlévajíce, dusíme. Na konec maso zaprášíme trochou mouky, podlijeme a omáčku povaříme. Je-li strávníků mnoho, tu raději šťávu zahustíme zátřepkou. Podle potřeby ještě přibarvíme sladkou paprikou. Podáváme s chlebem nebo s brambory, obměnu č. 4 i s knedlíkem, a pamatujeme vždy na přídavek salátu, popř. kyselé okurky.

www.tacos.cz Obměny: Přidáme:

www.tacos.cz 1. Česnek a majoránku.

www.tacos.cz 2. Nové koření, bobkový list, trochu tymiánu i octa, zahustíme strouhaným chlebem, vznikne guláš sladovnický.

www.tacos.cz 3. Houby.

www.tacos.cz 4. Kyselou okurku, zahustíme zátřepkou z kyselé smetany a vznikne guláš znojemský.

www.tacos.cz 5. Rajčata nebo protlak (až ke konci!).

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2393x    verze pro tisk

Hamburský guláš

Harira

Hořící guláš Attila

Hovězí guláš s brambory

Hovězí guláš s fazolemi a houbami

Hovězí guláš s paprikami a rajčaty se smetanou

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí na pivu se slaninovými knedlíky
(Beef and stout stew with bacon dumplings)

Hovězí perkelt s červeným vínem

Hovězí ragú 'miroton'
(Boeuf miroton)

Hovězí ragú na houbách

Hovězí ragú New Orleans

Hovězí tokáň

Hraničářský guláš

Irský guláš

Irský guláš
(Irish stew)