cpt. Cook
 

Houby po bračsku

Houby po neapolsku

Houby s fazolkami

Houby s vejci

Hříbky po bordeauxsku

Hříbky podle bordeauxského způsobu

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hříbky se smetanovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg menších hřibů, 1/2 středně velká cibule, 1.15 lžíce másla, 1/4 l smetany, sůl, 1/2 lžíce polohrubé mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné hříbky nakrájíme na čtvrtky, větší na osminky. Na másle podusíme do sklovita drobně pokrájenou cibuli, přidáme hříbky, osolíme a dusíme zvolna ve vlastní šťávě. Později přilijeme trochu vývaru nebo vody. Jakmile se šťáva odpaří na polovinu, přilijeme smetanu smíchanou s moukou, přisolíme a ještě chvíli dusíme. Podáváme jako přílohu k bílému masu nebo jako samostatný pokrm s bramborami nebo jako předkrm s toasty.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1699x    verze pro tisk

Hřiby na smetaně se sýrem

Hřiby po pařížsku

Hubník

Krkonošský houbovec

Lečo s houbami

Lišky na smetaně

Lišky se smetanou a ztracenými vejci

Marinované houby s česnekem

Milánské plněné houby

Opečené knedlíky s houbami

Pečené houbové hlavičky

Plněné žampióny

Plněné žampióny po lesnicku