cpt. Cook
 

Houby na roštu s kaparovou omáčkou

Houby nakyselo

Houby po bračsku

Houby po neapolsku

Houby s fazolkami

Houby s vejci

Hříbky po bordeauxsku

Hříbky podle bordeauxského způsobu

Hříbky se smetanovou omáčkou

Hřiby na smetaně se sýrem

Hřiby po pařížsku

Hubník

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Krémová polenta s houbami a bílými fazolemi

Polenta crémeuse aux champignons et aux haricots blancs

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 lžíce olivového oleje, 24 dkg žampiónů, 2 šálky třešňových rajčat, 1/2 konzerva bílých fazolí, 2 stroužky česneku, 1.15 cl nasekané zelené petrželky, 1/2 lžíce aceta balsamica, 1.8 dl vody, 1.8 dl polenty, 2.15 dl parmazánu, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě. Přidejte na plátky nakrájené houby a za občasného míchání je restujte 6 až 8 minut do zlatova. Přidejte rajčata, fazole z konzervy, drcený česnek a petrželku, stále míchejte a povařte 3 minuty do změknutí rajčat. Přidejte balsamikový ocet a vařte 1 minutu, často míchejte.

www.tacos.cz Mezitím v hrnci přiveďte vodu k varu. Za neustálého míchání po troškách přisypávejte kukuřičnou mouku. Osolte a opepřete. Snižte teplotu na středně nízkou a povařte s častým mícháním 10 minut, dokud směs nezhoustne natolik, aby se držela na hřbetu lžíce. Vmíchejte většinu strouhaného parmazánu.

www.tacos.cz Polentu rozdělte lžící na talíře nebo do misek. Přidejte zeleninovou směs. V případě potřeby posypte zbylou petrželkou a parmazánem.

vloženo 25.11.2022    zobrazeno 417x    verze pro tisk

Krkonošský houbovec

Lasagne s houbami
(Lasagne ai funghi)

Lečo s houbami

Lišky na smetaně

Lišky se smetanou a ztracenými vejci

Marinované houby s česnekem

Milánské plněné houby