cpt. Cook
 

Italská rajčatová omáčka

Italská rajčatová omáčka
(La salsa di pomodoro)

Jarní omáčka

Jemná tomatová omáčka

Jemné máslové omáčky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jogurtová omáčka k rybě nebo pudinkům

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 dkg másla nebo rostlinného tuku, 3 dkg hladké mouky, 1/4 l vývaru (z ryb nebo z drůbeží bujónové kostky), 1/4 l bílého jogurtu, sůl, mletý pepř, 1/2 malý květák, 1/2 lžíce estragonu nebo petrželky, 4 lžíce bílého vína, 2  žloutky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji postupně vývarem a jogurtem. Omáčku povaříme, přidáme zvlášť ve slané vodě uvařený, na růžičky rozebraný květák, jemně rozsekaný estragon, sůl a koření. Nakonec všleháme žloutky rozmíchané ve víně. Omáčku už jen prohřejeme. Je vhodná na polití ryb, slaných masitých nebo zeleninových pudinků, nákypů atd.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2777x    verze pro tisk

Kaparová omáčka

Kaštanové pyré
(Purée de châtaignes)

Koprová omáčka jíšková

Koprová omáčka jíšková

Koprová omáčka krémová

Koprová omáčka krémová

Koprový krém

Kořeněný švestkový protlak

Krémový francouzský cibulový dip

Křenová omáčka

Křenová omáčka podle Tomáše Stehlíka

Křenová omáčka smetanová

Madeirská omáčka

Meduňková omáčka