cpt. Cook
 

Italská rajčatová omáčka

Italská rajčatová omáčka
(La salsa di pomodoro)

Jarní omáčka

Jemná tomatová omáčka

Jemné máslové omáčky

Jogurtová omáčka k rybě nebo pudinkům

Kaparová omáčka

Kaštanové pyré
(Purée de châtaignes)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Koprová omáčka jíšková

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  15 dkg másla, 6 dkg hladké mouky, 1/2 l vody nebo vývaru z masa či masoxu, 2 lžíce kopru, 1/2 l kysané smetany, 1/2 lžíce octa, 1/2 lžička moučkového cukru, žloutek (volitelně), sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vodou nebo vývarem rozředíme světlou jíšku, kterou jsme si udělali z tuku a mouky, osolíme a dobře provaříme. Přilijeme rozkvedlanou smetanu a podle chuti dochutíme cukrem a octem, popřípadě solí. Nakonec do omáčky vložíme rozsekaný kapr a hned odtáhneme. Přidáme-li žloutek, rozkvedláme jej v troše studené vody nebo mléka a vlijeme do omáčky až nakonec. Již nevaříme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2249x    verze pro tisk

Koprová omáčka jíšková

Koprová omáčka krémová

Koprová omáčka krémová

Koprový krém

Kořeněný švestkový protlak

Krémový francouzský cibulový dip

Křenová omáčka

Křenová omáčka podle Tomáše Stehlíka

Křenová omáčka smetanová

Madeirská omáčka

Meduňková omáčka