cpt. Cook
 

Italská rajčatová omáčka

Italská rajčatová omáčka
(La salsa di pomodoro)

Jarní omáčka

Jemná tomatová omáčka

Jemné máslové omáčky

Jogurtová omáčka k rybě nebo pudinkům

Kaparová omáčka

Kaštanové pyré
(Purée de châtaignes)

Koprová omáčka jíšková

Koprová omáčka jíšková

Koprová omáčka krémová

Koprová omáčka krémová

Koprový krém

Kořeněný švestkový protlak

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Krémový francouzský cibulový dip

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  3 lžíce oleje, 15  cibulí, 15 stroužků česneku, 2  bobkové listy, 1/2 lžičky drcených vloček chilli, 1/2 snítka tymiánu + další na podávání, 1.15 lžičky soli, 22 dkg smetanového sýra, 3/4 šálku majonézy, 3/4 šálku kysané smetany, 1/2 lžíce oleje, 44 dkg gruyèru, mletý pepř, 1/2 šálku panko strouhanky, 1/2  bageta, 2  hrušky, 2  červené čekanky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Na velké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu. Přidejte cibuli nakrájenou na tenké plátky, stejně nakrájený česnek, bobkové listy, vločky červené papriky, snítku tymiánu a polovinu soli a za občasného míchání smažte, dokud cibule nezezlátne a nezkaramelizuje se, 15-20 minut.

www.tacos.cz Mezitím ve velké míse rozmíchejte smetanový sýr, majonézu a zakysanou smetanu, aby se spojily (pár hrudek nevadí). Z cibule odstraňte bobkové listy a snítku tymiánu, vyhoďte je. Cibuli přendejte do směsi smetanového sýra. Přidejte většinu nastrouhaného sýru Gruyere a ochuťte pepřem, promíchejte. Přeneste dip na litinovou pánev nebo do velké zapékací misky a rozetřete ho gumovou stěrkou do rovnoměrné vrstvy. Ve středně velké misce pak promíchejte panko, zbývající Gruyere, olej a zbytek soli a posypte směsí povrch dipu. Pečte, dokud se neprohřeje a povrch lehce nezhnědne, 25-30 minut. Nakonec zapněte gril a opékejte dip, dokud nezačne bublat a nezíská zlatohnědou barvu, asi 3 minuty. Nechte 5 minut vychladnout.

www.tacos.cz Dip posypte dalším tymiánem a podávejte s bagetou, hruškami a endivií, vše nakrájené na plátky, které do něj namáčíte.

vloženo 15.12.2021    zobrazeno 402x    verze pro tisk

Křenová omáčka

Křenová omáčka podle Tomáše Stehlíka

Křenová omáčka smetanová

Madeirská omáčka

Meduňková omáčka