cpt. Cook
 

Italská rajčatová omáčka

Italská rajčatová omáčka
(La salsa di pomodoro)

Jarní omáčka

Jemná tomatová omáčka

Jemné máslové omáčky

Jogurtová omáčka k rybě nebo pudinkům

Kaparová omáčka

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kaštanové pyré

Purée de châtaignes

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg jedlých kaštanů, 7 dl plnotučného mléka, 1/2 snítka tymiánu, 2  šalotky nakrájené na plátky, 3.15 dkg másla, 1/2 lžíce crème fraîche, mletý bílý pepř podle chuti
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vakuově balené už uvařené kaštany vyklopte do hrnce s mlékem a tymiánem. Na mírném ohni je přiveďte k varu, poté teplotu snižte na mírný var a vařte 10-15 minut. Kaštany jsou hotové, když se po píchnutí vidličkou začnou mírně rozpadat. Mezitím na malé pánvi rozehřejte máslo a na středním plameni na něm osmahněte šalotku do změknutí.

www.tacos.cz Vyjměte tymián z kaštanů a vyhoďte ho. Děrovanou lžící přendejte kaštany do kuchyňského robotu a přilijte šestinu uvařeného mléka, zbytek si odložte. Přidejte osmaženou šalotku a crème fraîche, rozmixujte na husté pyré a v případě potřeby přidejte další část mléka. Podle chuti osolte a přidejte trochu bílého pepře.

www.tacos.cz Překlopte pyré zpět do hrnce a přiklopte, aby se udrželo teplé, dokud nebudete připraveni k podávání. Pokud je třeba pyré znovu ohřát, přidejte kapku mléka a ohřejte na mírném ohni.

www.tacos.cz Příloha: podávejte k pečenému krocanovi

vloženo 01.12.2021    zobrazeno 418x    verze pro tisk

Koprová omáčka jíšková

Koprová omáčka jíšková

Koprová omáčka krémová

Koprová omáčka krémová

Koprový krém

Kořeněný švestkový protlak

Krémový francouzský cibulový dip

Křenová omáčka

Křenová omáčka podle Tomáše Stehlíka

Křenová omáčka smetanová

Madeirská omáčka

Meduňková omáčka