cpt. Cook
 

Italská rajčatová omáčka

Italská rajčatová omáčka
(La salsa di pomodoro)

Jarní omáčka

Jemná tomatová omáčka

Jemné máslové omáčky

Jogurtová omáčka k rybě nebo pudinkům

Kaparová omáčka

Kaštanové pyré
(Purée de châtaignes)

Koprová omáčka jíšková

Koprová omáčka jíšková

Koprová omáčka krémová

Koprová omáčka krémová

Koprový krém

Kořeněný švestkový protlak

Krémový francouzský cibulový dip

Křenová omáčka

Křenová omáčka podle Tomáše Stehlíka

Křenová omáčka smetanová

Madeirská omáčka

Česko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Meduňková omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  meduňka, máslo, hladká mouka, mletý pepř, 2  bobkové listy, 1/2 l smetany, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou okořeníme špetkou pepře, bobkovým listem, zalijeme ji studeným vývarem a dohladka provaříme. Pak vyjmeme bobkové listy, přidáme smetanu, na másle podušenou jemně nasekanou meduňku, dosolíme a již nevaříme. Nekyselíme, protože meduňka sama o sobě má chuť jako citrón. Omáčka se podávala k vařeným masům.
vloženo 26.06.2010    zobrazeno 2226x    verze pro tisk